Coaching la Centrul de Copii ,,Sf Andrei” Pitesti si D.G.A.S.P.C. Tg. Jiu

/, Uncategorized @ro/Coaching la Centrul de Copii ,,Sf Andrei” Pitesti si D.G.A.S.P.C. Tg. Jiu

Coaching la Centrul de Copii ,,Sf Andrei” Pitesti si D.G.A.S.P.C. Tg. Jiu

Măsurile de ușurare a suferinței sunt cea mai veche formă de terapie, pentru mult timp chiar unica terapie posibilă. Dezvoltarea rețelelor de hospice-uri din anii 60 au atras atenția asupra nevoii de tratament specializat pentru pacienții pe moarte sau în faza terminală. Rezultatul a fost că pacienții primesc acum atât tratament medical clasic cât și îngrijiri paliative. Pe lângă îngrijirile medicale clasice, ne dorim să-i susținem în toate aspectele importante, să fim alături de pacient în momentele dificile.

Cu ajutorul îngrijirilor paliative, ultima parte a vieții poate deveni un moment special, prin care pacienții pot trece cu demnitate și conștiința împacată.

Îngrijirile paliative își propun ca ultima parte a vieții pacientului să fie una de calitate. Chiar dacă dezvoltarea bolii nu mai poate fi oprită, încă se mai pot face multe pentru bolnav, se schimbă doar obiectivul. Nu se mai poate lupta cu boala dar se poate, încă, asigura cea mai bună îngrijire posibilă pacientului.

Această schimbare de abordare acceptă faptul că decesul este previzibil și inevitabil. În acest fel, partea rămasă din viață capătă un nou înțeles și mai multă calitate.

Îngrijirile paliative nu înseamnă “hai să nu facem nimic” și nu se referă doar la îngrijirea în ultimele momente. Este importantă alegerea celor mai utile și necesare măsuri pentru fiecare situație în parte.

Este nevoie de multă empatie pentru a face alegerile corecte pentru susținerea bolnavului în momentele inevitabile de înrăutățire a bolii și anxietate, sau pentru a evita anxietatea cu totul.

La Centrul de copii “Sf. Andrei” din Pitesti  am vazut cooperare inter-disciplinara si multi –profesionala.  Am vazut ca le pasa, dincolo de atributiile specifice fişei de post.

Ne-a bucurat intalnirea cu specialistii din D.G.A.S.P.C. Tg. Jiu, unde am aflat persoane daruite si cu initiative în îmbunătăţirea serviciilor pentru beneficiari.

Suntem încântaţi că am avut şi noi, Asociaţia Lumina, o contribuţie în îmbunătăţirea seviciilor de îngrijiri palliative.

Mara Matei

By | 2017-01-03T18:46:08+00:00 noiembrie 30th, 2015|coaching, Uncategorized @ro|0 Comments

About the Author:

Administrator & web designer pentru Asociația Lumina

Leave A Comment