Dezvoltarea metodologiei de asistare în asistenţa socială

//Dezvoltarea metodologiei de asistare în asistenţa socială

Dezvoltarea metodologiei de asistare în asistenţa socială

Această activitate constă în dezvoltarea unui instrument de lucru pentru specialiştii din domeniul social, o Metodologie de lucru, privind furnizarea de servicii din sfera îngrijirilor paliative către copii şi tineri care fac parte din grupuri vulnerabile, expuse la excluziune socială şi economică, care au nevoie de servicii de îngrijiri paliative, după modelul de bune practici adoptat de către echipa Asociaţiei Lumina de la Hospice St Christopher, primul hospice din lume.

Dezvoltarea metodologiei şi adaptarea ei, la scară largă, pentru a servi DGASPC-urilor şi altor ONG-uri, se va face în următorii paşi:

Centralizarea modului exact de asistare a copiilor şi tinerilor, care au nevoie de îngrijiri paliative şi care sunt în evidenţa Asociaţiei Lumina, în fiecare fază, de la identificarea bolnavului, la oferirea de îngrijiri specifice şi postasistare.

Consultarea cu experţii desemnaţi de către DGASPC Bacău, partenerii noştri în proiect, pentru adaptarea metodologiei la procedurile existente în sistemul de stat.

Realizarea ghidului/ metodologiei privind furnizarea de servicii.

Trimiterea spre consultare către cât mai multe DGASPC-uri şi ONG-uri, la nivel naţional, pentru obţinerea unui feed-back.

By | 2016-07-01T20:41:05+00:00 aprilie 1st, 2016|Uncategorized @ro|0 Comments

About the Author:

Administrator & web designer pentru Asociația Lumina

Leave A Comment