Coaching Constanta ianuarie 2016

//Coaching Constanta ianuarie 2016

Coaching Constanta ianuarie 2016

Ca peste tot în ţară şi la Constanţa, specialiştii D.G.A.S.P.C. se confruntă cu provocări. Au învăţat, însă, să le facă faţă. Ascultă, mângâie, ajută. Sunt oameni destoinici, sunt implicaţi şi fac tot ceea ce le stă în putinţă să îmbunătăţească lucrurile, vieţile beneficiarilor pe care îi au în grijă.

La Negru Vodă, unul dintre beneficiari, un domn în vârstă, să tot fi avut vreo 70 ani, ne-a povestit câte ceva din viaţa lui. Are o fată care munceşte în Italia şi ceva probleme de sănătate. E mulţumit că la centru e curat şi cald, că primeşte mâncare, că are cu cine sta de vorbă. Are numai cuvinte de laudă la adresa tinerei care este şef de centru. La final ne-a rugat să aşteptăm puţin. Ne-a dăruit câte 1 floare din cele pe care le îngrijeşte, cu drag, în glastrele din fereastră.

La Cumpăna, tinerii ne-au invitat, vroiau să ne arate camerele lor, care mai de care mai aranjate. ne-au povestit că au făcut cursuri, că dna Cami are grijă de ei şi ce plăcinte bune le face doamna care e bucătar.

Cum e, însă, atunci când vine vorba despre îngrijirea beneficiarilor cu boli incurabile şi aflaţi spre finalul vieţii? Nu peste tot au medic sau asistenţi medicali, însă programul de formare în îngrijirea paliativă pe care l-au urmat la Bacău, i-au ajutat să înţeleagă mai bine, să înveţe să ajute, să aibă mai multă răbdare, să asculte.

Vizitând locurile din care au venit la training specialiştii şi văzând ce fac, ascultând ceea ce spun, simţim că eforturile noastre nu au fost în zadar şi asta nu poate decât să ne umple sufletele…

Mara Matei

By | 2016-06-30T15:16:04+00:00 ianuarie 20th, 2016|coaching|0 Comments

About the Author:

Administrator & web designer pentru Asociația Lumina

Leave A Comment